Blog

De keuze is reuze!

Waarom netwerkmarketing een mooie manier is om je leven te veranderen.

In het leven kan je kiezen voor ondernemerschap of voor een loondienstfunctie. En zoals alles in het leven… beide hebben voor- en nadelen.

Als je kijkt naar ondernemerschap, dan heb je vaak te maken met hoge investeringen en risico's. Deze kunnen bestaan uit het houden van voorraden of, indien je jezelf verhuurt, het niet verkrijgen van een opdracht.  

Je moet verder mogelijk een financiering rond krijgen om benodigde investeringen te verkrijgen en daarvoor moet je dan weer een goed plan voor kunnen schrijven. Kortom…. er komt veel bij kijken.

Kijken we naar een loondienst dan is misschien fijn dat je elke dag weet waar je aan toe bent en welk bedrag je aan het eind van de maand bijgeschreven krijgt. 

Maar… je kan ook een combinatie van beide maken en een hybride ondernemer worden, bv. door netwerkmarketing. Dit heeft raakvlakken met ondernemerschap , franchise en loondienst en kan je prima combineren met andere bronnen van inkomsten. 

Indien je je aansluit bij de juiste organisatie dan werk je met de meest innovatieve verbruiksproducten volgens een gestructureerde formule. Je hoeft geen startbedrag te betalen en alleen maar wat producten voor eigen gebruik aan te schaffen met een leuke korting. Verder krijg je veel tools zoals opleiding en training aangereikt om snel al wat geld te kunnen verdienen. Als je het echt als een business gaat aanpakken en niet als hobby, dan zit er, in tegenstelling tot een loondienst, geen plafond aan deze inkomsten.

Veel mensen die starten met netwerk marketing raken na enig tijd minder gemotiveerd want ze groeien niet snel genoeg. Vaak vergeten ze dat ze te weinig activiteiten ondernemen die nodig zijn om succesvol te worden of steken te veel tijd in randzaken. Vaak zoeken mensen dan ook de schuld buiten zichzelf. Ook netwerkmarketing is gewoon hard werken… alleen met een andere uitkomst die niet altijd in geld valt uit te drukken. 

Daarnaast werk je veel samen en ontstaan er mooi nieuwe vriendschappen. Want groeien doe je,zeker in het geval van netwerkmarketing, samen.